Breviar de mistificări. Hans Hedrich

Maghiarizarea românilor

Teză. Maghiarizarea și asuprirea asiduă și neîntreruptă a românilor ardeleni.

Antiteză. (Hans Hedrich) Acesta este un mit naționalist-ceaușist, transilvanofob. Motivul pentru instaurarea maghiarofobiei instituționalizate de dupa 1918 în Ardeal a fost aranjamentul interbelic. Acesta a fost o vandalizare geostrategică a Europei Centrale de către puterile coloniale occidentale, în frunte cu Franța, pentru spargerea cuasi-monolitului economic germanic din centrul și estul Europei. Ungaria a avut parte de același tratament ca și Germania d.p.d.v. al fărămițării spațiului economico-politic-demografic. Atunci s-au generat, în laboratoarele propagandei din țările învingătoare, miturile maghiaro- și germanofobe. Primul război mondial a fost un fel de păcat originar al Europei. „Pacea” de la 1919-1920 care a dus la al doilea război mondial, a fost și ea parte

Despre Ziarul toateBlogurile

ZtB preia, în funcție de categoria la care sunt înscrise blogurile în catalog, articolele bloggerilor membri ai portalului toateBlogurile.ro.

Pentru ca articolele tale să fie publicate aici în mod automat, trebuie să fii membru al portalului și să ai blogul înscris.

Articole recente

Top Bloggeri

Articole Promovate