Caşcaveaua de Valea Doftanei, înregistrată la OSIM

  • Postat în Regional
  • la 14-02-2015 20:42
  • de De Ce
  • 73 vizualizări
img
Imaginea este preluată automat împreună cu articolul de pe Valea Doftanei
O rețetă veche de sute de ani a unui produs din categoria brânzeturilor, dar care nu este nici brânză, nici cașcaval, este păstrată și transmisă din generație în generație în Prahova, la Valea Doftanei. Produsul cunoscut sub numele de cașcavea de Valea Doftanei a fost înregistrat de autoritățile locale la OSIM. Valea Doftanei este amplasată într-o zonă de munte în nordul județului. Aici, la adăpostul pădurii care pare că îmbrățișează comuna, localnicii prepară, după o rețetă veche, specifică locului, un produs numit cașcavea, despre care spun că este sută la sută natural. Aproape că nu există gospodărie în această comună în care să nu fie crescute animale, vaci, oi sau chiar capre, al căror lapte este folosit pentru prepararea cașcavelei. Localnicii spun că rețeta după care se face acest produs nu este una secretă, dar este veche, moștenită din strămoși și respectată cu sfințenie, diferența dintre cașcavea și...

Despre Ziarul toateBlogurile

ZtB preia, în funcție de categoria la care sunt înscrise blogurile în catalog, articolele bloggerilor membri ai portalului toateBlogurile.ro.

Pentru ca articolele tale să fie publicate aici în mod automat, trebuie să fii membru al portalului și să ai blogul înscris.

Articole recente

Top Bloggeri

Articole Promovate