COMPANIA CANADIANA GABRIEL RESOURCES A ANUNTAT CA VINERI VA DA ROMANIA IN JUDECATA LA TRIBUNALUL BANCII MONDIALE PENTRU CA AR FI INREGISTRAT PIERDERI DE 4,4 MILIARDE DE DOLARI INTRUCAT GUVERNUL DE LA BUCURESTI A OPRIT PROIECTUL ROSIA MONTANA!

Compania canadiană Gabriel Resources a anunțat că vineri va da în judecată România la un Tribunal al Băncii Mondiale pentru că ar fi înregistrat pierderi de 4,4 miliarde de dolari deoarece Guvernul de la București a decis să nu aprobe exploatarea minei de aur Roșia Montană în urma protestelor de stradă, transmite AP.

Compania canadiană susține că România a încălcat „tratatul de investiții acordând licență și apoi blocând implementarea” proiectelor „fără un proces echitabil și fără compensații”.

Jonathan Henry, directorul general al Gabriel Resources, susține că firma „a acționat cu bună credință și a respectat toate cerințele legale și ale autorităților de reglementare care se aplică în România și în UE”, pentru a obține permisele pentru mină.

Compania canadiană a obținut în 1999 o licență de explorare pentru proiectul minei de aur Roșia Montană, în care Gabriel Resources deț