KLAUS JOHANNIS LA BRUXELLES: ROMANIA SUSTINE ACCESUL DESCHIS SI ECHITABIL AL INDUSTRIILOR NATIONALE DE APARARE A IMM-URILOR DIN TOATE TARILE MEMBRE LA PIATA EUROPEANA DE APARARE!

 

Klaus Iohannis a reiterat la Consiliul European de la Bruxelles angajamentul României de a participa la PESCO şi susţinerea de către ţara noastră a accesului deschis şi echitabil al industriilor naţionale de apărare şi al IMM-urilor din toate statele membre la piaţa europeană de apărare.

Instrumentul de Cooperare Structurată Permanentă (PESCO) a fost lansat oficial joi.

„Preşedintele Klaus Iohannis a reiterat angajamentul României de a participa la PESCO, subliniind faptul că operaţionalizarea acestui instrument ar trebui să conducă la dezvoltarea mai eficientă a capabilităţilor militare şi la creşterea coeziunii între statele membre. (…) Referitor la Fondul european pentru apărare, preşedintele Klaus Iohannis a reliefat rolul acestuia în consolidarea cooperării între statele membre în proiecte din sfera apărării şi susţinerea României pentru un acces deschis şi echitabil al industriilor naţionale de apărare şi ...