LA SUMMITUL UE DE LA GOTEBORG,BOLNAVUL ASPERGER,PENALUL KLAUS WERNER JOHANNIS LAUDE PERFORMANTELE ECONOMICE GUVERNULUI MAJORITATII PSD+ALDE:ACESTA ESTE ADEVARUL!

O creştere bazată pe consum nu este una sustenabilă și ar trebui să fie încurajate investițiile, a declarat, vineri, președintele Klaus Iohannis, după ce premierul Mihai Tudose a afirmat că „tendința de consum arată mai degrabă modernitate în cazul României”.

Președintele Klaus Iohannis este prezent, vineri, la Goteborg, pentru a participa la Summitul social privind promovarea locurilor de muncă echitabile și a creșterii economice în UE. Întrebat despre poziția premierului Mihai Tudose, care a afirmat că „tendința de consum nu trebuie văzută ca o problemă”, șeful statului a subliniat că celelalte laturi ale consumului ar trebui dezvoltate, făcând referire la investiții.

„Rămân la opinia mea că o creştere bazată pe consum nu este una sustenabilă. Asta nu înseamnă că trebuie să reducem consumul, ci trebuie să încurajăm investitorii și să dezvoltăm celelalte laturi ale consumului. Putem constata că aici partea g...