Lörinczi Francisc-Mihai : Broderia divină... Lumea poetului se mişcă între limite spirituale precise, el cunoaşte regula până unde poate visa, până unde poate şopti, e un respect pentru acest sentiment unic, irepetabil într-o viaţă de om, apare doar în unicat, la vremea potrivită. Este o rigoare în univers, depăşind iluziile omului care speră. El reţine această rigoare, este prins în broderia divină, nu o evită prin sisteme filozofice sau teologice, o acceptă cu modestie

Viaţa cu poeme în broderie
Lörinczi Francisc-Mihai şopteşte miracolul vieţii trăite la tensiunea iubirii în Anotimpurile dragostei – Poeme -, volum de versuri propus de Editura CronoLogia, Sibiu – 2013.
Lörinczi Francisc-Mihai este un poet autentic, atent la mesaj, la puritatea mesajului, la sensurile profunde ale vieţii. El nu apelează la argumentele poeziei moderne, nu pare a da atenţie experimentelor şoc atât de agreate în actuala secvenţă literară din istoria literaturii române. Doreşte să transmită sentimentul profund al dragostei cu nuanţa agape, a dragostei care dăruieşte, care zideşte, construieşte relaţii pe verticală, cu divinitatea şi, pe orizontală, cu sufletul pereche. Tensiunea acestui sentiment înălţător este evidentă, dinamizează versurile, cuvintele poemelor.