MATTHEW HEINBACH LIDERUL PARTIDULUI NAZIST DIN VIRGINIA POARTA TRICOU CU CORNELIU ZELEA CODREANU IN TIMP CE IN ROMANIA SUNT INTERZISE TRICOURILE CU SCRIITORII RADU GYR ,MIRCEA VULCANESCU!

În timp ce în România sunt interzise tricourile cu scriitorii Radu Gyr și Mircea Vulcănescu, în SUA unul dintre liderii protestelor din Charlottesville poartă tricou cu Zelea Codreanu.
Matthew Heimbach, unul dintre liderii protestelor rasiste din Charlottesville, s-a prezentat în fața unui tribunal îmbrăcat într-un tricou negru pe care erau imprimate figura și numele lui Corneliu Zelea Codreanu, pentru a protesta împotriva instanței, care a decis punerea sub acuzare a lui James Alex Fields Jr. pentru crimă.
Fields ar fi cel care a intrat cu mașina peste un grup de contra-manifestanți prezenți la protestele de sâmbătă, omorând o persoană și rănind 19.
Într-un interviu din 2015, Heimbach declara că este ortodox și că principala sa inspirație este Corneliu Zelea Codreanu și Legiunea Arhanghelului Mihai. El a precizat la acea vreme că nu se consideră neo-nazist și că nu vede nicio incompatibilitate între cred