NU UITATI ROMANI DE DATA DE 23 IUNIE 1950 DIN VRANCEA”OAMENILOR VERZI”: CEA MAI MARE REVOLTA ANTICOMUNISTA DIN ROMANIA.15.000 DE OAMENI AU LUPTAT IMPOTRIVA COLECTIVIZARII.”OAMENII VERZI S-AU NAPUSTIT CU FURCI SI TOPOARE ASUPRA SECURISTILOR SI LE-AU DAT FOC”,ASTFEL VRANCEA NU A FOST COLECTIVIZATA!

23 iunie 1950, Vrancea: Cea mai mare revoltă anticomunistă din România. 15.000 de oameni au luptat împotriva colectivizării. „Oamenii s-au năpustit cu furci și topoare asupra securiștilor și le-au dat foc”
În ultimii 25 de ani nu au fost puțini cei care au spus că românii au „pactizat” cu regimul comunist sau că țara noastră a fost printre cele mai supuse în fața tăvălugului roșu de la Răsărit.
Realitatea a fost cu totul alta, din fericire. Unul din numeroasele exemple care demonstrează adevăratele sentimente ale românilor față de comunism s-a petrecut acum 67 de ani, în Vrancea.
Unul din cele mai eroice momente ale românilor de după 1945 este trecut în uitare, cu complicitatea instituțiilor care ar trebui să se ocupe cu salvarea și promovarea memoriei recente.
Acum 67 de ani, în Munții Vrancei, avea loc cea mai importantă răscoală împotriva colectivizării din România. Ultimul s...