O parte din istoria pierduta a Romaniei - Veliko Tarnovo (partea a doua)

img
Imaginea este preluată automat împreună cu articolul de pe Rezumatu' zilei
Nu știu dacă ați observat dar în manualele de istorie, de la căderea Imperiului Roman se vorbeste vag despre istoria României pana în anul 1331 Cand auzim "brusc" de Valahia și de imperiul Otoman.O trecere rapidă în revistă a evenimentelor majore care s-au întâmplat în cei aproape 1100 de ani, apoi continuăm cu Veliko Târnovo și istoria comună a României și Bulgariei. Dupa retragerea aureliana, în 271, la Nord de Dunăre s-a format primul stat daco-gotic reprezentând, oarecum o barieră împotriva invaziei hunilor. Da, goții s-au așezat inițial pe teritoriul actual al României fiind pământul nimanui, condus de câtiva voievozi. Statul gotic a rezistat pe acualele teritorii ale României și Bulgariei până în 378 când au fost alungați de vizigoți, care, la rândul lor, au stăpânit teritoriile până în 410 când au venit ostrogoții. În 450 aceștia sunt alungati de huni. Hunii sunt alungați, la rândul lor, de avari, în 5...

Despre Ziarul toateBlogurile

ZtB preia, în funcție de categoria la care sunt înscrise blogurile în catalog, articolele bloggerilor membri ai portalului toateBlogurile.ro.

Pentru ca articolele tale să fie publicate aici în mod automat, trebuie să fii membru al portalului și să ai blogul înscris.

Articole recente

Top Bloggeri

Articole Promovate