Un singur bad pe hdd reprezinta motiv de ingrijorare?

img
Imaginea este preluată automat împreună cu articolul de pe Blog OnLaptop

Exista numeroase pareri care sugereaza ca ar trebui sa inlocuiti hard diskul atunci cand utilitarul detecteaza chiar ci si un singur sector defect. Exista si opinii care nu sunt de acord cu acest lucru. Cele mai multe unitati dezvolta cateva zone defecte in timp si mai multe sectoare defecte nu reprezinta un motiv de ingrijorare pentru un hard disk mai vechi.

Totusi daca rulati periodic utilitarul de test al hard diskului si observati ca numarul sectoarelor defecte creste dramatic, cel mai probabil in curand hard disk-ul va pica. Nu puteti stoca date in siguranta pe un astfel de hard disk, pentru ca fisierele cu sectoare defecte vor aparea ca fiind corupte sau dificil de citit. Daca unitatea discului incepe sa acumuleze brusc sectoare defecte, trebuie sa efectuati rapid o copie de siguranta a datelor importante si sa inlocuiti hard diskul.

!! Nu incercati sa folositi programe soft pentru a repara hard diskul.

!! Nu rulati utilitare suplimentare de hard, deoarec...

Despre Ziarul toateBlogurile

ZtB preia, în funcție de categoria la care sunt înscrise blogurile în catalog, articolele bloggerilor membri ai portalului toateBlogurile.ro.

Pentru ca articolele tale să fie publicate aici în mod automat, trebuie să fii membru al portalului și să ai blogul înscris.

Articole recente

Top Bloggeri

Articole Promovate