Veverita siberiana sau canadiana?

img
Imaginea este preluată automat împreună cu articolul de pe Animax Blog

Veverita siberiana (Eutamias sibiricus) si veverita canadiana (Tamias  striatus) sunt doua specii inrudite din genul Tamias - veverite terestre (cu buzunare la falci). Ambele specii se intalnesc ca animale de companie si de multe ori sunt confundate. Totusi, exista mici diferente, suficiente pentru a ne da seama carei specii apartin.

Veverita siberiana

Veverita siberiana traieste in nordul Asiei din partea centrala a Rusiei pana in Coreea si Japonia (insula Hokaido). Este singurul reprezentant al genului Tamias care traieste in mod natural in afara Americii.

Incepand cu anul 1960, cand Coreea a exportat masiv aceasta specie, incepe sa se aclimatizeze in unele zone din Europa. In arealul lor natural aceste animale prefera padurile de conifere, totusi in noua casa au colonizat atat paduri de foioase, de amestec cat si parcuri si gradini.

Desi are o mare putere de a se adapta la schimbari de temperature, veverit...

Despre Ziarul toateBlogurile

ZtB preia, în funcție de categoria la care sunt înscrise blogurile în catalog, articolele bloggerilor membri ai portalului toateBlogurile.ro.

Pentru ca articolele tale să fie publicate aici în mod automat, trebuie să fii membru al portalului și să ai blogul înscris.

Articole recente

Top Bloggeri

Articole Promovate