11 beneficii ale hranei cu probiotice pentru caini

Ce sunt probioticele?

Tradus mot a mot din limba greaca, cuvantul probiotic inseamna "pentru viata".  In articolele de specialitate se foloseste adesea sintagma de "bacterii benefice" sau de "bacterii prietenoase" ori de cate ori dorim sa ilustram efectul acestor microorganisme asupra sanatatii.

Probioticele sunt acele bacterii bune ce mentin starea de sanatate a organelor si tesuturilor pe care le colonizeaza, acestea aflandu-se in mod normal la nivelul tractului gastro-intestinal, in cavitatea orala, in vagin, in cavitatea nazala, organe respiratorii si chiar si la nivelul pielii.

Daca aruncam o scurta privire asupra acestor localizari, ne dam seama cu usurinta ca de fapt probioticele sunt un fel de zid de aparare pentru aceste organe si tesuturi expuse virusilor si bacteriilor daunatoare.

Principalele efecte ale probioticelor asupra sanatatii cainelui sunt urmatoarele:

1. Regleaza tranzitul intestinal, miscarile intest...

Despre Ziarul toateBlogurile

ZtB preia, în funcție de categoria la care sunt înscrise blogurile în catalog, articolele bloggerilor membri ai portalului toateBlogurile.ro.

Pentru ca articolele tale să fie publicate aici în mod automat, trebuie să fii membru al portalului și să ai blogul înscris.

Articole recente

Top Bloggeri

Articole Recomandate