13 motive pentru care cainii isi consuma propriile fecale

Coprofagia sau consumul fecalelor este un comportament alimentar anormal ce poate fi consecinta unei probleme medicale sau a unei tulburari de comportament.

Exista o serie de situatii a caror intelegere din partea stapanilor va reduce cu siguranta aceasta manifestare atat de neplacuta, dar totodata si periculoasa pentru starea de sanatate a animalului in cauza.

Probleme medicale

Cele mai frecvente probleme medicale care genereaza un astfel de comportament sunt:

1. Deficitul de enzime

Cainele modern este stramosul lupului, animal care manca prada cu totul, inclusiv intestinele si stomacul animalelor pe care le vana. Aceste organe erau cele mai importante surse de enzime, substante absolut necesare digestiei.

In ziua de azi, hranirea cainilor cu o hrana foarte prelucrata a dus la pierderea acestor surse naturale de nutrienti, iar lipsa acuta a acestor enzime necesare bunei functionari a organismului, sa de...

Despre Ziarul toateBlogurile

ZtB preia, în funcție de categoria la care sunt înscrise blogurile în catalog, articolele bloggerilor membri ai portalului toateBlogurile.ro.

Pentru ca articolele tale să fie publicate aici în mod automat, trebuie să fii membru al portalului și să ai blogul înscris.

Articole recente

Top Bloggeri

Articole Recomandate