1930 – Noi persecuții împotriva Baptiștilor

img
Imaginea este preluată automat împreună cu articolul de pe Istorie Evanghelica

Două cazuri de persecuție religioasă ce au avut loc în anul 1930 cu toate că formal baptiștilor ca și altor confesiuni religioase li se vorbea de libertate religioasă. În acest articol sunt reproduse două cazuri de persecuție din partea unor preoți, unul ortodox și celălalt greco-catolic. După cum am afirmat și cu alte ocazii, baptiștii au fost persecutați nu numai în comunism, ci și înainte de instaurarea acestui regim politic totalitar. În anii 20, 30, 40 de multe ori cei care persecutau sau instigau oamenii la acțiuni violente erau preoți, pe când în perioada comunistă acțiunea de represiune s-a realizat de către stat, iar preoții sau Biserica Ortodoxă au continuat din nefericire să trimită rapoarte către Departamentul Cultelor prin care cereau restrângerea manifestărilor religioase ale baptiștilor.

Despre Ziarul toateBlogurile

ZtB preia, în funcție de categoria la care sunt înscrise blogurile în catalog, articolele bloggerilor membri ai portalului toateBlogurile.ro.

Pentru ca articolele tale să fie publicate aici în mod automat, trebuie să fii membru al portalului și să ai blogul înscris.

Articole recente

Top Bloggeri

Articole Promovate