4. Mit SEO: In SEO este vorba doar despre ranking

Desi exista o corelatie puternica intre pozitia rezultatelor cautarilor si rata de click (CTR), ranking-ul nu este obiectivul final suprem.

Studiile privind CTR-ul si comportamentul utilizatorilor arata ca ei cauta cele mai bune rezultate ale cautarii, in special primele 3 pozitii. Cu toate acestea, de asemenea, in paginile urmatoare din Google, afisarea in partea de sus reprezinta un comportament asemanator ca CTR. Daca anumite site-uri folosesc rich text/snippets, chiar daca sunt mai jos de primele 3 pozitii in rezultatele cautarilor, pot avea un CTR mult mai bun.

Inainte sa fie implementate aceste functii de snippets, ranking-ul sub aceste 3 pozitii, nu garantau nici un succes. Teoretic, te poti clasa destul de bine pentru anumite cuvinte cheie sa obtii tone de trafic, dar sa nu generezi profit deloc. Asta vrei cu adevarat? Eu nu cred asta.

Aceasta este o mare conceptie gresita: „clasarea cat mai sus in Google inseamna mai multi vizitatori/clienti”. Este...

Despre Ziarul toateBlogurile

ZtB preia, în funcție de categoria la care sunt înscrise blogurile în catalog, articolele bloggerilor membri ai portalului toateBlogurile.ro.

Pentru ca articolele tale să fie publicate aici în mod automat, trebuie să fii membru al portalului și să ai blogul înscris.

Articole recente

Top Bloggeri

Articole Recomandate