Aguridele de seară servite de Andrei Crăciun (3)

(din volumul Baricadele III)

* Eşti incompetent? Vrei să nu afle nimeni că nu ştii să faci nimic? Fă, tată, o şedinţă. Românii sunt toţi aspiranţi, activişti sau experţi. Se află mereu în căutarea unui regulament pe care nu ei l-au făcut, ci alţii, cu funcţie. Românul fuge de responsabilităţi în şedinţe, unde le discută. Altfel, el nu ştie, aşa i s-a transmis, îi pare rău. Totul e pentru el relevant şi de făcut în echipă. Biroul lui e peste tot, la serviciu şi la cârciumă.

* Conspiraţiile par întotdeauna explicaţia. Există şi o (minunată) istorie a conspiraţiilor din sufragerii de bloc. De cele mai multe ori e vorba despre Soroş. Altfel, despre şef, administratorul blocului, preşedintele ţării sau un duşman invizibil care manipulează relaţiile, banii, societatea. În lipsa capacităţii de dezbatere, românul pur şi simplu ştie.

Din categoria:

Despre Ziarul toateBlogurile

ZtB preia, în funcție de categoria la care sunt înscrise blogurile în catalog, articolele bloggerilor membri ai portalului toateBlogurile.ro.

Pentru ca articolele tale să fie publicate aici în mod automat, trebuie să fii membru al portalului și să ai blogul înscris.

Articole recente

Top Bloggeri

Articole Recomandate