Aguridele de seară servite de Andrei Crăciun (4)

img
Imaginea este preluată automat împreună cu articolul de pe Trufe și aguride

(din volumul Baricadele III)

* Trăim într-o puşcărie, într-un salon de nebuni, trăim într-o pierdere de energii în discuţii înflăcărate despre fleacuri. Mână în mână cu conspiraţiile din sufragerie sunt discuţiile înflăcărate despre cum ar putea merge lucrurile fără ca cineva să treacă la fapte. Noroc că fiecare cunoaşte pe cineva care cunoaşte pe cineva, iar viaţa cinstită devine o utopie către care românul merge orb şi mut.

* România este o astfel de societate – flagrant decuplată de politic, deşi trăieşte sub dictatura sa. România e o epavă care pluteşte în derivă şi naufragiază pentru că, în fond, nu ne-a interesat. Totul este permis, există încă un cult al personalităţii şi o lipsă a demnităţii. Fără a judeca criminalii, fără a-şi asuma (deşi foloseşte excesiv termenul) trecutul, românul abuzează de cele mai odioase laşităţi: „nu am făcut eforturi să înţelegem pe ce lume trăim

Despre Ziarul toateBlogurile

ZtB preia, în funcție de categoria la care sunt înscrise blogurile în catalog, articolele bloggerilor membri ai portalului toateBlogurile.ro.

Pentru ca articolele tale să fie publicate aici în mod automat, trebuie să fii membru al portalului și să ai blogul înscris.

Articole recente

Top Bloggeri

Articole Recomandate