Ambasadorul României şi însărcinatul cu afaceri al Regatului Unit au fost convocați de Ministerul de Externe iranian, după acuzațiile aduse de cele două ţări privind atacul asupra petrolierului ”Mercer Street” în Marea Arabiei, în urma căruia şi-au pierdut viaţa un român şi un britanic.

img
Imaginea este preluată automat împreună cu articolul de pe Director de Articole

Decizia Iranului vine după ce ambasadorii iranieni la Londra şi Bucureşti au fost la rândul lor convocaţi atât de Ministerul de Externe britanic, cât și de Ministerul de Externe din țara noastră.

“Ministerul de Externe al Iranului l-a convocat pe ambasadorul României la Teheran pentru a protesta față de acuzațiile nefondate ale țării împotriva Republicii Islamice în legătură cu incidentul petrecut cu nava Mercer Street. Oficialul iranian a descris drept invalide din punct de vedere juridic și inacceptabile acuzațiile nefondate ale României împotriva Iranului. El a cerut ambasadorului să transmită oficialilor din țară mesajul de nemulțumire și un puternic protest al Iranului cu privire la această problemă”, se arată în comunicatul Ministerului de Externe iranian.

Totodată, Ministerul de Externe iranian spune că “Marea Britanie a mai lansat și în trecut acuzații nefondate”...