Amintiri

img
Imaginea este preluată automat împreună cu articolul de pe Fabrica de fericire
Dacă ar fi să îmi scriu memoriile, aş începe cu prima amintire pe care o am. Paradoxal, ea nu e legată de mama, şi nici de tata, ci de mătuşa mea Leova, care mă legăna cu piciorul în timp ce tricota un ciorap verde şi bea vin roşu cu paiul dintr-o cană mare pe care era reprodusă fotografia unei răţuşte. Aveam vreo trei ani. Mă dădeam jos din leagăn, urcam în poala mătuşii Leova şi mă jucam minute întregi cu cercelul ei de aur, care avea forma unei semiluni. Ea se oprea din croşetat, mă mângâia pe păr şi râdea gâlgâit: „Termină, mă gâdili!” Când am crescut mai mare, îmi imaginam cum o să mă căsătoresc cu mătuşa Leova, şi cum o să-i cumpăr atâtea perechi de ciorapi, încât să nu mai aibă nevoie niciodată să tricoteze. Aş fi vrut să nu facă altceva decât să mă ţină în braţe, să-i sorb parfumul de frunză de nuc şi să bem împreună vin cu paiul din cana cu răţuşcă.  Foto...

Despre Ziarul toateBlogurile

ZtB preia, în funcție de categoria la care sunt înscrise blogurile în catalog, articolele bloggerilor membri ai portalului toateBlogurile.ro.

Pentru ca articolele tale să fie publicate aici în mod automat, trebuie să fii membru al portalului și să ai blogul înscris.

Articole recente

Top Bloggeri

Articole Recomandate