Ingrediente pentru BORS DE ZARZAVAT :
2 cepe , 1 morcov, 1 patrunjel radacina, 1 pastarnac, o
telina mica, 2 rosii, 2 cartofi, 1 ardei gras, cateva foi de varza,
1 sfert de sfecla, 1 dovlecel , 100g fasole verde, 50g orez, sare,
patrunjel verde, leustean verde, 100 ml ulei, 1 litru bors, 2 litri
apa, 200g smantana.
Mod de preparare BORS DE ZARZAVAT :
Morcovul, telina, sfecla, pastarnacul si radacina de
patrunjel se rad, foile de varza se taie fideluta, ceapa se toaca
marunt, dovlecelul si cartofii se taie cuburi mici, fasolea verde
se taie in bucati, rosiile si ardeiul in felii.
Morcovul, telina, sfecla, pastarnacul, radacina de
patrunjel, ceapa, varza si ardeiul se calesc in ulei , dupa care se
pun la fiert in 2 litri de apa. Dupa ce da in clocot ,se adauga
fasolea, mazarea, cartofii, dovleceii, orezul si rosiile. Se lasa
la fiert pana se inmoaie zarzavatul. Se sareaza, se presara
patrunjelul verde si leusteanul tocate marunt, si apoi se adauga
borsul. Se da in clocot 2-3 minute .Se serveste cu
smantana.
Pofta buna !