Broccoli este recunoscut ca fiind una dintre cele mai sanatoase legume, care nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia noastra. Cu totii stim ca nu este pe placul tuturor, dar pregatind reteta in functie de gustul fiecaruia, poate rezulta o prietenie frumoasa. Cam asa a fost si in cazul nostru. Nu ne placea deloc mirosul de broccoli fiert, dar de cand l-am gustat sotat si combinat cu mult usturoi, suntem de nedespartit. Asadar, prima idee dintr-o serie de retete delicioase. ♡♡
Ingrediente:
▪ 1 broccoli proaspat spalat si taiat
▪ 7-8 catei de usturoi curatati si taiati marunt
▪ 1/3 de lingurita de fulgi de ardei iute
▪ 2 linguri de caju crud
▪ 2 linguri de ulei de masline
▪ Sare si piper proaspat macinate
Mod de preparare:
1. Incingeti uleiul intr-o tigaie mai adanca si
adaugati broccoli.
2. Potriviti focul la nivel mediu si acoperiti
tigaia. Dupa aproximativ 7 minute adaugati usturoiul, fulgi de
ardei iute, caju, sarea si piperul. Lasati sa se imprieteneasca
aromele timp de 3-4 minute, amestecand cu grija pentru a nu rupe
buchetelele de broccoli.
Pofta buna!
Cu drag,
Iolanda & Georgiana