Bronșita cronică simplă

Bronșita cronică simplă reprezintă o afecțiune cronică inflamatorie a căilor respiratorii, caracterizată prin tuse cu expectorație mucoasă, cel puțin 3 luni pe an, minim 2 ani consecutiv, fiind cauzată de o iritare frecventă a căilor respiratorii ce induce schimbări la nivelul mucoasei bronșice, în general cu caracter ireversibil. Bronşita cronică este o afecţiune gravă care prin excesul de mucus (spută) se formează un mediu de cultură pentru agenții bacterieni favorizând infecțiile pulmonare. 
Factorii etiologici:
Fumatul este elementul etiologic principal: fumul de țigară cauzează iritarea întregii mucoase respiratorii cu apariția unei inflamații cronice, hipertrofia şi hiperplazie glandelor secretoare de mucus care conduc la apariția de mucus în exces; Poluarea atmosferica: dioxidul de sulf, pulberi, dioxi...

De același autor

Despre Ziarul toateBlogurile

ZtB preia, în funcție de categoria la care sunt înscrise blogurile în catalog, articolele bloggerilor membri ai portalului toateBlogurile.ro.

Pentru ca articolele tale să fie publicate aici în mod automat, trebuie să fii membru al portalului și să ai blogul înscris.

Articole recente

Top Bloggeri

Articole Recomandate