Buget 2016. Guvernul Ciolos intre incompetenta si tradare.

Avand in vedere agenda publica a acestor zile va propun o alta abordare vis-a-vis de subiectul bugetului executat in anul ce tocmai s-a incheiat. Astfel, primordiale imi pare a fi umatoarele date in legatura cu deficitul bugetar pe final de an: deficit bugetar la nivelul lunii septembrie 0,49% din PIB; deficit bugetar la nivelul lunii octombrie 1,28% din PIB; deficit la finalul anului  2,6% din PIB; tinta de deficit bugetar stabilita de FMI (Fondul Monetar International) pentru 2016 in cazul Romaniei a fost 3% din PIB.

De mentionat ca in aceasta perioada Guvernul Romaniei condus de Dacian Julien Ciolos a efectuat 2 rectificari bugetare pozitive. Ce inseamna rectificare bugetara pozitiva? Simplist explicat inseamna o redistribuire a finantelor tarii ca urmare a constatarii unui raport pozitiv intre veniturile incasate si cheltuielile efectuate.

A vazut cineva venituri mai multe in buget?! (dimpotriva) Cum putem vorbi despre o rectificare pozi...

De același autor

Despre Ziarul toateBlogurile

ZtB preia, în funcție de categoria la care sunt înscrise blogurile în catalog, articolele bloggerilor membri ai portalului toateBlogurile.ro.

Pentru ca articolele tale să fie publicate aici în mod automat, trebuie să fii membru al portalului și să ai blogul înscris.

Articole recente

Top Bloggeri

Articole Recomandate