Ce este homeopatia

Homeopatia este o metoda terapeutica  de tratament dezvoltat de catre marele medic german si om de stiinta Samuel Hahnemann (1755-1843). Inima homeopatiei este principiul asemanarii, adica o substanta capabila sa produca anumite simptome in organism in doze mari, este capabila sa trateze simptome similare in doze mici, adica un tratament similar. De exemplu, se stie ca rinichii sufera de otravire cu mercur. Prin urmare, mercurul administrat in doze mici poate trata astfel de afectiuni renale, care se manifesta prin simptome similare otravirii cu mercur.

Alte terapii ale homeopatiei sunt: ​​terapia privind dozele mici (minimale), terapia de testare  (pe voluntari sanatosi), terapia utilizarii unui singur medicament, terapia dinamizarii, precum si terapia miasmelor. Baza farmacologica a homeopatiei se bazeaza pe “Medicina Pura” a lui Hahnemann, completata in mod repetat de el, de discipolii sai, precum si de urmasii sai. In tratamentul cu plante medicinal...

Despre Ziarul toateBlogurile

ZtB preia, în funcție de categoria la care sunt înscrise blogurile în catalog, articolele bloggerilor membri ai portalului toateBlogurile.ro.

Pentru ca articolele tale să fie publicate aici în mod automat, trebuie să fii membru al portalului și să ai blogul înscris.

Articole recente

Top Bloggeri

Articole Recomandate