Ce gene moștenesc copiii de la tații lor

Genetica este una din cele mai interesante științe existente.

Atunci când mămica este însărcinată, părinții dar și rudele se întreabă: oare cu cine va semăna copilul? În acest caz, un rol important îl au genele dominante, iar în acest articol voi scrie despre genele pe care le moștenesc copiii de la tații lor.

Dacă e să vorbim de ochi, cel mai adesea copiii moştenesc forma ochilor de la tată. Iar dacă e să vorbim de înălțime, acest lucru depinde de genele ambilor părinţi. Dacă tatăl este înalt, copiii lui vor fi și ei înalţi (poate nu la fel de înalți ca el…).  Dacă mama este scundă, cu siguranţă copiii nu vor moșteni înălţimea acesteia.

Dinții strâmbi depind în mare parte de genele dominante masculine, deoarece acestea sunt responsabile pentru formarea maxilarului. Adesea, copilul moștenește defecte ale dinților și smalț slăbit de la tată.

Dacă unul dintre părinţi, ar...

Despre Ziarul toateBlogurile

ZtB preia, în funcție de categoria la care sunt înscrise blogurile în catalog, articolele bloggerilor membri ai portalului toateBlogurile.ro.

Pentru ca articolele tale să fie publicate aici în mod automat, trebuie să fii membru al portalului și să ai blogul înscris.

Articole recente

Top Bloggeri

Articole Recomandate