Ce transmit cainii prin coada?

Miscarea cozii, desi aparent fara nicio semnificatie pentru noi, este in realitate un mijloc important prin care se realizeaza comunicarea nonverbala intre caini.

In functie de directia in care aceasta este orientata, putem intelege cu usurinta daca blanosul este fericit, speriat, trist, nehotarat sau gata sa atace.

Miscarea cozii face ca animalul in sine sa poata iesi in evidenta si sa fie usor reperat de catre celelalte animale. Cainii nu vad color, iar ochii acestora nefiind atat de sensibili la culoare au gasit o alta modalitate de perceptie - miscarea in sine a cozii. Atat miscarea cat si pozitia in care coada se afla, fac parte dintr-un vocabular usor inteles de celelalte animale.

Studiile certifica faptul ca o miscare a cozii spre dreapta sugereaza intodeauna o stare emotionala buna, manifestata mai ales de catre cainii fericiti pentru ca miscarea acesteia spre stanga sa fie observata mai ales la cainii nervosi, agresivi. Mai mult, cainii isi misca coada...

Despre Ziarul toateBlogurile

ZtB preia, în funcție de categoria la care sunt înscrise blogurile în catalog, articolele bloggerilor membri ai portalului toateBlogurile.ro.

Pentru ca articolele tale să fie publicate aici în mod automat, trebuie să fii membru al portalului și să ai blogul înscris.

Articole recente

Articole Promovate