Un aragaz bun este nu doar un asistent in timpul gatirii ci si
o piesa ce completeaza designul din bucatarie.Desi unele par toate
cam la fel la exterior ele se deosebesc destul de
mult.Aragazurile se impart in trei grupe: cu alimentare pe
gaz, curent electric si prin inductie preferate ramanad primele
doua tipuri.Aragazurile alimentate cu gaz nu au nevoie
de timp pentru incalzire, produc o temperatura extrem de mare, iar
flacarile ating orice colt al vasului de gatit indiferent de forma
acestuia. In plus, puteti pune pe plita vase din orice material
fara sa riscati sa zgaraiati suprafata aragazului. Un alt avantaj
al aragazurilor cu arzatoare pe gaz este pretul de achizitie mai
mic in comparatie cu celelalte doua categorii.
Aragazurile electrice sunt ceva mai scumpe si se zgaraie mai
usor. In schimb, suprafata neteda a plitei este usor de curatat,
iar ajustarea temperaturei este extrem de simpla si clara. Pe langa
asta, aragazurile electrice, de cele mai multe ori arata mai bine
decat cele pe gaz. Deci veti putea gasi mai usor un produs ce se va
integra in stilul bucatariei dvs.. Totusi mai recomandabile raman
aragazurile alimentate cu gaz. Exceptie face cazul in care ati avut
pana acum un aragaz electric, respectiv si infrastructura
bucatariei este adaptata unui astfel de produs, iar trecerea la un
aragaz pe gaz ar implica renovari serioase.
Aragazurile cu alimentare prin inductie sunt si cele
mai scumpe. Principalul lor avantaj este gradul de siguranta
ridicat. Astfel, odata ce vasul este ridicat de pe plita, suprafata
de gatit se raceste instantaneu, deci riscul arsurilor este redus
la minim sau chiar exclus, iar curatarea este si mai simpla decat
in cazul aragazurilor electrice.Cele mai bune
aragazuri in anul 2017 tinand cont de raportul calitate pret ar fi
urmatorul