Un desert usor, de weekend, rapid si deloc complicat.
Ingrediente simple, in mod sigur prezente in camara oricarei gospodarii, cerinte de indemanare - minime (precizare nu neaparat necesara).
Avem nevoie de:
- un mar mare (sau doua mici)
- o lingura zeama de lamaie
- trei lingurite gem (de gutui sau caise) - dupa preferinta pot fi mai multe
- 100 gr. zahar
- 3 oua
- 250 gr faina
- 200 ml smantana grasa 20%
- un plic zahar vanilat boubon Dr Oetker
- un plic coaja rasa de lamaie sau razatura proaspata
- un plic praf de copt
- doua linguri zahar pudra cu aroma de vanilie Dr. Oetker
Pentru inceput curatam marul de coaja, eliminam semintele, il feliem si il taiem in cubulete de 1 cm (aprox).
Stropim cubuletele de mar cu zeama de lamaie, ca sa nu oxideze, apoi presaram o lingurita de zahar si amestecam.
Lasam deoparte si ne ocupam de aluat.
Punem ouale intr-un castron...