Cine e Gordon Ramsay, unul dintre cei mai cunoscuți chefi din lume

  • Postat în Diverse
  • la 23-06-2021 13:06
  • 251 vizualizări

Gordon Ramsay este unul dintre cei mai cunoscuți chefi din lume și s-a făcut remarcat în ultimii ani prin pasiunea pe care o pune în bucătărie.

De aproape 20 de ani, Gordon Ramsay a devenit un nume de referință în acest domeniu. Este cunoscut pentru comportamentul său vulcanic, dar și pentru rețetele simple pe care le face, accesibile tuturor.

Ramsay s-a născut în Scoția în urmă cu 54 de ani, are 5 copii, iar numărul stelelor Michelin pe care le-a dobândit în decursul carierei a ajuns la 16.

Începutul spre o carieră de succes l-a făcut sub tutela unor chefi cunoscuți din Franța, dar faima internațională a început să o dobândească din anul 1999, după apariția în emisiunea britanică Boilling Point.

De asemenea, și prezența în Hell's Kitchen din anul 2005 și MasterChef i-au adus și mai multă recunoaștere. Cele două producții au un succes impresionant, iar în cazul Hell's Kitchen a apărut inclusiv un joc de pacanele disponibil in majoritatea cazinourilor online.

Jocul denumit Gordon Ramsay Hell's Kitchen a fost lansat de compania NetEnt și te introduce în atmosfera emisiunii. Simbolul principal este chiar chipul lui Gordon, alături de alte preparate, tigăi și cuțite.

Începuturile lui Gordon Ramsay în bucătărie

Gordon Ramsay a crescut într-o familie cu probleme și a început să lucreze încă de la o vârstă fragedă într-un restaurant indian, unde spăla vasele. La vârsta de 16 ani Ramsay s-a mutat singur într-un apartament din Banbury, iar trei ani mai târziu a decis să acorde tot mai multă atenție domeniului culinar. S-a înscris la o școală de management hotelier, dar la mijlocul anilor '80 a început să lucreze ca chef într-un restaurant. Apoi s-a mutat la Londra, unde a lucrat sub comanda temperamentalului Marco Pierre White la Harveys.

Sătul de abuzurile verbale ale acestuia, Ramsay și-a dat demisia după doi ani și a decis să studieze bucătăria franțuzească. La vârsta de 23 de ani, Ramsay s-a mutat la Paris și a lucrat cu Guy Savoy și Joel Robuchon, doi chefi de top. Ulterior, Ramsay a mărturisit că Savoy a fost mentorul său. A lucrat apoi și pe un yacht ancorat în Sicilia, prilej cu care a învățat mai multe și despre bucătăria italiană.

După anul 1993, Ramsay s-a întors la Londra, a lucrat din nou cu Marco Pierre White, iar în 1998 și-a deschis primul restaurant din Chelsea. Acest restaurant a primit a treia stea Michelin în 2001, iar Ramsay a devenit primul scoțian care a reușit această performanță.

Ulterior, Ramsay a căpătat o notorietate tot mai mare și a deschis restaurante și în alte locuri din lume precum Dubai, Tokyo, New York City și Las Vegas. Chiar și așa, Gordon Ramsay rămâne și adeptul rețetelor simple și nu se sfiește să prepare cartofi prajiți.

Gordon Ramsay, în topul Forbes al celebrităților cu cele mai mari venituri

Fiind probabil cel mai cunoscut chef din lume, Gordon Ramsay are și venituri impresionante, pe care Forbes le estimează la 70 de milioane de dolari pe an. În topul pe 2020, Ramsay a ocupat astfel locul 19 în ierarhia celebrităților cu cele mai mari venituri. El este singurul chef inclus în acest top.

Gordon Ramsay are în acest moment 35 de restaurante în întreaga lume, iar recent a semnat un parteneriat cu compania nord-americană Lion Capital, care va investi 100 de milioane de dolari pentru a deschide încă 100 de restaurante sub brandul Gordon Ramsay în SUA în următorii cinci ani.

Acesta este un articol promovat