Ciocolata din Müsli cu piersici
By Doina Oprea, 6 aprilie 2015
Aceasta reteta asteapta cuminte, de aproape un an, ca sa fie
scrisa. Am creat-o special pentru vacante, sport, efort si voie
buna. Initial a fost sub forma unui Müsli, dupa care am facut si
varianta lui trasa in ciocolata. Este foarte hranitor si creaza
dependenta. Toti aceia pe care i-am servit cu el, nu au mai stiut
cand sa se opreasca din mancat si, incet, incet, la un pahar de
vorba, s-au golit castroanele. Nu este foarte dulce si place si
celor care nu se dau in vant dupa deserturi.
Varianta trasa in ciocolata este doar pentru rasfat si merge la
ocazii mai speciale. Eu am servit-o la ultimul Potluck raw vegan si
a fost foarte apreciata.
In multe randuri am fost intrebata eu ce mananc cand calatoresc.
Ciocolata acesta este unul din raspunsuri. Este foarte concentrata
si o bucatica poate sa reprezinte o gustare hranitoare si
satisfacatoare pentru multe simturi.
Chiar daca prepararea ei pare laborioasa, eu zic ca merita, avand
in vedere ca acest Müsli poate fi pastrat pentru mult timp, in
borcane de sticla, iar in varianta cu ciocolata, pur si simplu la
rece.
- Total Time: 01h 40min
- Timp de preparare: 01h 40min
Ingrediente:
- Müsli
- fulgi de hrisca germinata - 500 g
- fulgi de grau germinat - 500 g
- migdale - 400 g
- cacao raw bucatele (nibs) - 100 g
- sirop de curmale - 350 g
- piersici deshidratate - 200 g
- Ciocolata
- unt de cacao - 300 g
- cacao raw - 50 g
- vanilie - 3 pastai
- miere de salcam - 3 linguri
Instructiuni:
Müsli:
-Se hidrateaza migdalele timp de 8 ore.
Se spala bine si apoi se deshidrateaza pana se usuca complet. O sa
va placa gustul final, este deosebit. Se macina mare intr-o
rasnita.
-Se taie piersicile in feliute subtiri (se poate folosi orice
fruct) si se lasa la deshidratat pana la uscare (aproximativ 24 de
ore)
-Intr-un bol mare se amesteca fulgii (eu folosesc fulgi de la firma
Granovit) cu siropul de curmale, migdalele maruntite, bucatile de
cacao si fructele deshidratate.
-Compozitia rezultata se aseaza in strat subtire pe tavita
deshidratorului. Se pot forma si bare.
-Se lasa la deshidratat pana la uscarea completa.
-Se pastreaza in borcane de sticla inchise ermetic.
Ciocolata:
- Untul de cacao se topeste la 40 de
grade (in deshidrator).
-Se adauga in compozitie cacao, miere si vanilie si se amesteca
usor.
Punem Müsli in forme mari de silicon si apoi turnam ciocolata
peste el. Dam la rece pentru 30 de minute si apoi taiem in bucatele
mai mici.
Enjoy!