Cocktailul meu de vacanță este cidrul de mere de modă veche

  • Postat în Personal
  • la 04-12-2024 18:33
  • 29 vizualizări
Cocktailul meu de vacanță este cidrul de mere de modă veche
Imaginea este preluată automat împreună cu articolul de pe Sorin Drache

O oală parfumată și fierbinte de cidru de mere este modul în care această rețetă de modă veche de la Deb Perelman Smitten Kitchen Keepers începe, pe măsură ce transformi cidrul într-un concentrat dulce. Apoi adaugi bourbon, bitter și gheață pentru cocktail-ul perfect, care vine și se prepară acasă, care va dispărea la fel de repede ca mingea gigantică de brânză. (Adică foarte!)

De ce această rețetă este un păstrător pentru mine:
* Servește 6, dar poate fi dublat cu ușurință pentru a face un lot mare
* Puteți ajunge până la unul! lună! înainte!
* Are gust ca o vizită la o moară de cidru în toamna de vârf
* Concentratul de cidru poate face și mocktail-uri pentru copii și nebăutori (doar adăugați seltzer)
* Toți cei cărora le-am servit au leșinat de fericire

Pentru servire, recomand cu căldură să achiziționați articole din sticlă de sărbători de vânzare de garaj, care fac totul să aibă un gust mai bun.

Dacă folosesc cidru de la magazin alimentar dezamăgitor, aș putea adăuga și batoane de scorțișoară, anason stelat sau coajă de portocală pentru a spori aroma – sau noul condiment pentru plăcintă de dovleac 2.0 de la Burlap and Barrel de care sunt obsedat.

În ceea ce privește alcoolul, îmi place bourbonul pentru că este făcut din cel puțin 51% porumb, iar porumbul este dulce. Asta, plus învechirea în stejar, îi conferă note calde de desert care se joacă bine cu cidrul. Secara are o aromă mai puternică și mai puternică din fructele de pădure, așa că folosiți-o dacă preferați o băutură mai alcoolică. Sau folosește niște scotch cu turbă și pune-ți niște păr atât de necesar pe piept! Ține-ți de cald iarna.

Fapt amuzant: Smitten Kitchen Keepers tocmai a apărut ca o carte audio. Puteți asculta vocea caldă a lui Deb povestind poveștile din spatele fiecărei rețete – sau pur și simplu urmați instrucțiunile de mai jos cu ochii:

Cidru de mere De modă veche

1 litru (4 căni, sau 950 de grame) de cidru de mere obișnuit sau condimentat
½ linguriță de dovleac sau de condimente pentru plăcintă cu mere (daca cidrul nu este condimentat)
12 shake-uri de portocale sau Angostura bitter (nu sari peste! Acest lucru rotunjește totul și îl împiedică să aibă gust de băutură și suc)
2 căni (475 grame) whisky de secară sau bourbon (sau mai mult, dacă este necesar)
Gheaţă
Felii de mere, pentru ornat (sau roțile alea portocalii uscate de la Trader Joe's)

Faceți concentratul de cidru: Fierbeți cidrul de mere și condimentele, dacă folosiți, într-o cratiță de 3 până la 4 litri, la foc mare, până devine o nuanță mai închisă și însiropată, redusă la aproximativ ⅔ cană în volum. Acest lucru durează aproximativ 25-30 de minute pe aragazul meu. Amestecați ocazional, mai ales aproape de sfârșit, când doriți să vă asigurați că nu se gătește prea mult. (Dacă se întâmplă, nu va strica băutura, dar textura poate fi mai groasă și mai greu de amestecat.)

Se amestecă cu whisky: Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei; apoi amestecați bitter-ul. Intr-un flux subtire, amestecati incet whisky-ul pana se omogenizeaza. Gustați și adăugați mai mult whisky, până la ½ cană, dacă doriți. Transferați amestecul într-o carafă cu capac și răciți bine până când sunteți gata de servit.

Pentru a servi: Puneți unul mare sau câteva cuburi mai mici de gheață într-un pahar de modă veche (6 uncii). Dacă cidrul de mere s-a așezat în carafă, mai amestecați-l și turnați-l peste gheață. Decorați cu o felie de măr, dacă folosiți, și prăjiți pentru noul sezon.

Gânduri? Ce băuturi să vă bucurați de sărbători? Ciocolată fierbinte? Vin înghețat?

PS 5 lucruri distractive pe care le-am observat la o petrecere cu băuturi și cum să găzduiesc un schimb de cookie-uri.

Adaptare după Smitten Kitchen Keepers: New Classics for Your Forever Files de Deb Perelman. Copyright © 2022 de Deb Perelman. Extras cu permisiunea lui Alfred A. Knopf, o divizie a Penguin Random House LLC. Toate drepturile rezervate. Nicio parte a acestui fragment nu poate fi reprodusă sau retipărită fără permisiunea scrisă a editorului.

1 COMENTARIU

Despre ZTB.ro

ZTB.ro este un agregator românesc de bloguri care colectează și afișează articole din diverse domenii, oferind vizibilitate bloggerilor și o platformă centralizată pentru cititori. Articolele sunt preluate prin feed-uri RSS/Atom și direcționează traficul către blogurile originale.

Articole recente