Competitie sau cooperare?

Acestea sunt două modele de progres sau de obținere a unui rezultat sau de îndeplinire a unui obiectiv. Sunt modele învățate de mici, implementate din grădiniță și până la sfârșitul vieții. Fie că vrei să iei o notă mai mare decât colegul, fie că vrei să fii șef într-o echipă și pentru asta îți subminezi actualul șef sau alți colegi care crezi că ar fi mai buni ca tine, fie că refuzi să aduci în echipa ta oameni mai buni ca tine ca să nu îți fure locul, toate acestea sunt exemple de competiție individuală. Ideea este că pe lângă rezultatul obținut există și un mod de a obține acel rezultat, există un ecosistem pe care ne sprijinim pentru a obține acel rezultat. Contează acest lucru pentru noi ca indivizi sau pentru noi ca societate sau contează doar ca obiectivul să fie îndeplinit indiferent de modul cum s-a obținut și indiferent de costuri?

Competiția are rolul de a forța individul să dea tot ce are mai bun din el și...

Despre Ziarul toateBlogurile

ZtB preia, în funcție de categoria la care sunt înscrise blogurile în catalog, articolele bloggerilor membri ai portalului toateBlogurile.ro.

Pentru ca articolele tale să fie publicate aici în mod automat, trebuie să fii membru al portalului și să ai blogul înscris.

Articole recente

Top Bloggeri

Articole Recomandate