Consumul de cafea poate contribui la îmbunătățirea performanței zilnice în ciclism

  • Postat în IT
  • la 01-10-2021 12:46
  • de Mihai V
  • 353 vizualizări

Cu ocazia Zilei Internaționale a Cafelei, Asociația Română a Cafelei (ARC) vă invită la o ceașcă de cafea și la o… plimbare cu bicicleta! Potrivit celui mai recent studiu publicat de ISIC – Institute for Scientific Information on Coffee, consumul de cafeină poate contribui la îmbunătățirea performanțelor cicliștilor profesioniști și ale amatorilor acestui sport.

Până în anul 2030, se estimează că europenii vor cumpăra 10 milioane de biciclete în plus pe an, o creștere de 47% față de cifra anuală din 2019, pe măsură ce din ce în ce mai mulți oameni preferă mersul cu bicicleta pentru a se menține în formă, de plăcere, și mai des ca mijloc de transport.

Dr. Neil Clarke PhD, Course Director for MSc. Sports and Exercise Nutrition în cadrul Universității Coventry, a declarat: “Consumul de cafea are numeroase beneficii care pot îmbunătăți performanța fizică. Acestea includ, dar nu se limitează la: îmbunătățirea andur...