Creste-ti inteligenta matematica rezolvand puzzle-uri KenKen

img
Imaginea este preluată automat împreună cu articolul de pe Droid Hound
Ce este KenKen?

KenKen sau KenDoku reprezinta numele marca inregistrata a unui joc aritmetic inventat in 2004 de un profesor japonez de matematica Tetsuya Miyamoto. Cei care nu au dreptul de a folosi denumirea marcii inregistrate prezinta acelasi tip de joc cu numele Calcudoku sau Mathdoku.

Cum se joaca KenKen?

KenKen este un joc puzzle cu numere in forma de grila. Scopul jocului este de a completa fiecare casuta cu cifrele indicate de marimea grilei respectand anumite reguli simple.

Tipuri de grile (4×4, 6×6, 8×8, etc)

Se completeaza numerele de la 1 la numarul maxim al acelei grile . Exemplu intr-un kenken 3×3 se completeaza numere de la 1 la 3.

Grilele tip – 9×9 NO – OP Puzzle — contin casete cu numerele de destinatie dar nu si operatiile matematice care trebuie efectuate pentru a le obtine. Daca o caseta are doar doua patratele atunci operatiunea folosita este adunarea.

Un numar

Despre Ziarul toateBlogurile

ZtB preia, în funcție de categoria la care sunt înscrise blogurile în catalog, articolele bloggerilor membri ai portalului toateBlogurile.ro.

Pentru ca articolele tale să fie publicate aici în mod automat, trebuie să fii membru al portalului și să ai blogul înscris.

Articole recente

Top Bloggeri

Articole Recomandate