Criza de pe piaţa imobiliară chinezească ia proporţii şi riscă să zguduie pieţele globale. Sectorul imobiliar reprezintă aproximativ un sfert din economia chinezească şi constituie adesea un factor major în strategiile Beijingului

img
Imaginea este preluată automat împreună cu articolul de pe 2blackjack1$'s Blog

Evergrande este primul dezvoltator imobiliar ce întâmpină probleme majore pe fondul campaniei Beijingului de a îmblânzi piaţa imobiliară, dar probabil nu şi ultimul, scrie The Wall Street Journal.În condiţiile în care China intră în ceea ce mulţi economişti susţin a fi faza finală a unuia dintre cele mai ample boomuri imobiliare din istorie, aceasta se confruntă cu o factură copleşitoare: datorii de peste 5.000 mld. dolari acumulate de dezvoltatori în vremuri bune. Acestea sunt dublul volumului de la sfârşitul anului 2016 şi peste PIB-ul din 2019 al Japoniei, a treia mare economie a lumii.

Pieţele mondiale sunt pregătite pentru un posibil val de defaulturi, cu semne de avertizare apărând în legătură cu datoriile a aproximativ două cincimi din companiile imo­biliare care s-au împrumutat de la investitori internaţionali.

Liderii chinezi vor să soluţioneze problema acestor datorii, însă a face acest lucru fără a da peste...

Despre Ziarul toateBlogurile

ZtB preia, în funcție de categoria la care sunt înscrise blogurile în catalog, articolele bloggerilor membri ai portalului toateBlogurile.ro.

Pentru ca articolele tale să fie publicate aici în mod automat, trebuie să fii membru al portalului și să ai blogul înscris.

Articole recente

Articole Promovate