Cultura de consum

Tentația este unul din principiile de bază ale marketingului actual. Clienții sunt convinși că au nevoie de anumite lucruri, chiar dacă în realitate ar putea să se lipsească de ele. Marketingul poate să îi împingă prin tentație să aleagă un anumit lucru în pofida altuia. Nu este o noutate că alegerile noastre sunt bazate pe emoții în mare parte, dar nu în totalitate.

Piața de consum a evoluat natural datorită mai multor factori, în urma cărora a crescut și  profitabilitatea companiilor. Pentru companii este un lucru bun, cât și pentru consumatori, fiindcă au acces la un număr enorm și variat de produse. Minusul este că veniturile sunt limitate, iar dorințele nu. Bazându-se pe aceasta companiile au creat creditarea de consum și au început să ofere produsele în credit. Oricine, în această situație, poate să își permită mai mult cu condiția că își va achita datoriile la timp. Este un sistem care funcționează de zeci de ani și...

Despre Ziarul toateBlogurile

ZtB preia, în funcție de categoria la care sunt înscrise blogurile în catalog, articolele bloggerilor membri ai portalului toateBlogurile.ro.

Pentru ca articolele tale să fie publicate aici în mod automat, trebuie să fii membru al portalului și să ai blogul înscris.

Articole recente

Top Bloggeri

Articole Recomandate