Cum facem față autoizolării pentru a nu cădea pradă stărilor depresive?

Ne-am gândit să abordăm acest subiect în contextul situației de pandemie, care a venit să schimbe viețile multor oameni. Mulți se plâng de “viața în autoizolare”. Se plâng că s-au săturat de certuri cu soțiile/soții, că nu se înțeleg și, chiar dacă locuiesc sub același acoperiș, nu se mai recunosc în comportament. 

„Ne cunoaștem de ani de zile, dar nu-l mai recunosc! Parcă este alt om. Devine foarte nervos, agitat și nu vrea să facă nimic. Nu mă ajută cu nimic la treburile casnice, acum – când avem atâta timp la dispoziție! Nu prea interacționează nici cu copiii, iar când se implică, pare că o face forțat de împrejurări. Asta mă copleșește, îmi provoacă angoase și stres, și nu mai înțeleg de ce se întâmplă toate astea.”  – Elena din Dolj – una din femeile care a intrat în psihoterapie din cauza stării provocate de autoizolare, și nu este unica.  

Să le ...

Despre Ziarul toateBlogurile

ZtB preia, în funcție de categoria la care sunt înscrise blogurile în catalog, articolele bloggerilor membri ai portalului toateBlogurile.ro.

Pentru ca articolele tale să fie publicate aici în mod automat, trebuie să fii membru al portalului și să ai blogul înscris.

Articole recente

Top Bloggeri

Articole Recomandate