Cum îi ajutăm pe copii să-și depășească fricile (Infografic)

img
Imaginea este preluată automat împreună cu articolul de pe LifeInfo Romania

Fricile copiilor, mai ales la vârste mici, sunt firești și sunt legate de dezvoltarea imaginației lor. Există și frici care, însă, sunt legate de contactul cu lumea și de imprevizibilitatea acesteia, de contactul cu adulții și semenii lor.

Pe parcursul perioadei de creștere, părinții pot descoperi multe tipuri de frici la micuții lor: frica de întuneric, frica de medic, frica de izolare, frica de monștri, fantome pe care le-au învățat din jocuri sau din privitul la televizor.

Psihologii spun că toate aceste frici sunt normale și că dispar o dată cu vârsta, însă ele pot fi o experiență stresantă atâta timp cât există, de aceea este bine ca fiecare părinte să știe cum poate să-și ajute copilul pentru a-i crea un mediu de dezvoltare sigur și de încredere.

Articolul

Despre Ziarul toateBlogurile

ZtB preia, în funcție de categoria la care sunt înscrise blogurile în catalog, articolele bloggerilor membri ai portalului toateBlogurile.ro.

Pentru ca articolele tale să fie publicate aici în mod automat, trebuie să fii membru al portalului și să ai blogul înscris.

Articole recente

Top Bloggeri

Articole Recomandate