Cum ne alegem animalul de companie

Te-ai hotărât că vrei un animal de companie? Nu e nimic ieşit din comun, majoritatea oamenilor au ideea aceasta la asta la un moment dat în viaţă. Dar gândeşte-te că, dacă adopţi sau îţi cumperi un animal, va trebui să ai grijă de el ani buni de acum încolo, iar asta nu va fi întotdeauna uşor. Abandonul nu este o opţiune.
Nimic nu e mai dezgustător decât o persoană care, după ce a ales în mod conştient să îşi asume responsabilitatea creşterii unui animal, se răzgândeşte şi îl abandonează. Din păcate, în România abandonul nu este considerat infracţiune, şi el se pedepseşte doar cu amendă (între 1000 şi 3000 lei RON, conform Legii 205/2004, republicată în 2014). La fel cum este greşit să ne abandonăm copiii, nu este permis nici să ne abandonăm animalele de companie, care inevitabil se ataşează de stăpân şi nu au cum să-şi poarte singure de grijă....

Despre Ziarul toateBlogurile

ZtB preia, în funcție de categoria la care sunt înscrise blogurile în catalog, articolele bloggerilor membri ai portalului toateBlogurile.ro.

Pentru ca articolele tale să fie publicate aici în mod automat, trebuie să fii membru al portalului și să ai blogul înscris.

Articole recente

Top Bloggeri

Articole Recomandate