De ce avem coșmaruri?

Oamenii petrec o treime din viață dormind, ceea ce înseamnă aproximativ 25 de ani. Mai mult de jumătate din oameni se plâng de un insomnii sau coșmaruri. Se crede că bebelușii sau copiii dorm liniștiți, în somn dulce, dar uneori au și ei coșmaruri din care se trezesc plângând.

Ce sunt coșmarurile?

Coșmarurile sunt vise cu o încărcătură emoțională deosebit de puternică, de la frică până la mânie, pe care le experimentăm, de cele mai dese ori, în prima parte a nopții atunci când somnul REM (rapid eye movement) atinge intensitatea maximă. Corpul amigdalian din creier este responsabil pentru emoțiile negative precum frica, anxietatea sau gândurile depresive. Prin urmare, activarea amigdalei din timpul somnului poate explica spaima resimțită după ce avem un coșmar.

Din cauza coșmarurilor nu dormim suficient și chiar ne simțim rău pe parcursul zilei. Deși unele dintre acestea merită atenția noas...

Despre Ziarul toateBlogurile

ZtB preia, în funcție de categoria la care sunt înscrise blogurile în catalog, articolele bloggerilor membri ai portalului toateBlogurile.ro.

Pentru ca articolele tale să fie publicate aici în mod automat, trebuie să fii membru al portalului și să ai blogul înscris.

Articole recente

Top Bloggeri

Articole Recomandate