Dezindustrializarea – Este Made in China o solutie?

Incepand cu anii 80 in Statele Unite ale Americii au inceput sa apara pe rafturile magazinelor tot mai multe produse de import, cu precadere de provenienta asiatica. Primele au fost produsele de inalta calitate fabricate in Japonia la preturi competitive, pentru ca la jumatatea anilor 90 balanta sa se incline in favoarea produselor chinezesti, mult mai ieftine si mai slabe calitativ. Acelasi traseu al importurilor de o calitate indoielnica a devenit o realitate si pentru Romania aflata in criza economica a anilor 90, care odata invadata de produsele turcesti si chinezesti ieftine, le-a acceptat aproape instantaneu in detrimentul celor autohtone considerate invechite si neperformante, dar paradoxal durabile.

Toate aceste importuri ieftine si nestavilite, au produs in tarile care le-au acceptat, regresul industriilor locale, fenomen ce poarta numele generic de dezindustrializare.

La inceputul anilor 2000, studiind superficial structura economiilor dezvoltate, marii econ...

Despre Ziarul toateBlogurile

ZtB preia, în funcție de categoria la care sunt înscrise blogurile în catalog, articolele bloggerilor membri ai portalului toateBlogurile.ro.

Pentru ca articolele tale să fie publicate aici în mod automat, trebuie să fii membru al portalului și să ai blogul înscris.

Articole recente

Top Bloggeri

Articole Recomandate