Dihorul ca animal de companie

Dihorul (Mustela putorius furo) este un animal care a fost domesticit de mai bine de 2000 de ani, speculandu-se dorinta lui necontenita de a vana iepuri si rozatoare mici. Nu se stie exact daca se trage din dihorul salbatic comun (Mustela putorius putorius) sau din dihorul de stepa (Mustela eversmanni).

In ceea ce priveste numele in latina, acesta rezulta dintr-o asociere haioasa de cuvinte care descriu foarte bine caracterul animalului: "mustelaʺ vine de la ʺmusʺ- soarece si inseamna apartenenta la un grup de vanatori de soareci-mustelidae, ʺputoriusʺ face referire la mirosul de mosc pe care il elimina, iar ʺfuroʺ deriva din ʺfuronemʺ-hot si face referire la obiceiul de a fura si ascunde lucruri.

Domesticirea dihorilor

Dupa cum am spus, istoria domesticirii speciei are mai bine de 2000 de ani, insa nu se stie exact unde si cand a inceput in Europa....

Despre Ziarul toateBlogurile

ZtB preia, în funcție de categoria la care sunt înscrise blogurile în catalog, articolele bloggerilor membri ai portalului toateBlogurile.ro.

Pentru ca articolele tale să fie publicate aici în mod automat, trebuie să fii membru al portalului și să ai blogul înscris.

Articole recente

Top Bloggeri

Articole Recomandate