Le-am scos pe prosoape de hartie si chiar nu au fost uleioase.
Daca ii vine cuiva ideea de a le baga la cuptor, sa stiti ca am incercat deja. Aduc cu painicile. Nu sunt rele la gust, sunt chiar bunicele, dar nu sunt gogosi.
250 de grame de cartofi fierti (cantariti dupa fierbere) 1/2 cana de faina de orez alb (125 gr) 20 gr amidon de porumb 1 ou 1/4 lingurita praf de copt 40 gr de zahar scortisoara, vanilie, coaja de lamaie rasa ulei pentru prajit Cartofii taiati cubulete i-am fiert ca pentru piure. Cand au fost gata, i-am scurs, i-am cantarit si i-am pasat fin cu furculita, cu atentie sa nu ramana cocoloase. Cartofii sa fie albi, fainosi. Tot amestecandu-i isi vor schimba culoarea, vor deveni albiciosi si se vor intinde, usor pufosi. I-am lasat la racit cat m-am ocupat de restul ingredientelor. Am cernut faina, amidonul si praful de copt. Am adaugat zaharul, mirodeniile si am amestecat bine cu telul. In centrul bolului cu fain...