Gogosi fata gluten

  • Postat în Personal
  • la 02-10-2023 05:23
  • 123 vizualizări

300 gr faina mix pt paine (ori di sicilia)

200 gr mix pt dulciuri ( faina de porumb si faina de orez) 7 gr drojdie uscata +o lingurita de zahar ,apa calduta si lapte fara lactosa cat sa iasa un aluat nici moale nici tare,jumatate pahar ulei de floarea soarelui sau unt topit,jumatate de lingurinta de sare +zahar dupa gust( eu am pus doar 2 lingurite) am amestecat drojdie cu putina apa calduta si lingurita de zahar si am lasat la dospit 10 minute ,am pus faina in bolul mixerului ,drojdia si am inceput a framanta incept adaugand apa calduta amestecata cu putin lapte pana a iesit un aluat potrivit,am adaugat sarea,mixand mereu,zaharul si uleiul.Am lasat la dospit 2 ore ,dupa am pus faina pe masa de lucru ,am pus tot aluatul ,se intinde o foaie cu sucitorul si am format gogosii cu un pahar, i-am mai lasat jumatate de ora la dospit pe masa si dupa i-am prajit in ulei incins bine .



Sursa prieteni fara gluten

De același autor