Gogosi

  • Postat în Life
  • la 01-12-2015 15:20
  • 332 vizualizări
Gogosi
Imaginea este preluată automat împreună cu articolul de pe Blog de Bucate

De ziua nationala, am sarbatorit cu aceste gogosi! Mancare romaneasca, la francezi acasa. Daca tot am avut repartizat blogul Ceraselei in cadrul Provocarii Secrete a lunii noiembrie a carei gazda a fost chiar ea, am ales o reteta simpla, dar cu maaare trecere.

N e c e s a r e :
300ml lapte integral;
1 plic drojdie uscata;
coaja rasa de la o lamaie;
2 lingurite esenta de vanilie;
500g faina alba;
zahar pudra;
ulei pentru prajit.

Preparare:
Am pus faina cantarita intr-un bol. Am facut un cuib in care am pus drojdia si am turnat laptele caldut. Am adaugat coaja de lamaie si esenta de vanilie. Am lasat sa se inmoaie drojdia 5-10 minute. Apoi am framantat aluatul, pe care l-am lasat la dospit o ora.


Dupa ce aluatul a dospit, l-am intins pe masa si am decupat cercuri cu un pahar, apoi, cu gura unei sticle, am gaurit gogosile. De fapt asta a fost treaba copiilor, care s-au distrat foarte tare cu pregatirea... Resturile de aluat le-am reframantat si le-am decupat si pe ele. Le-am insirat pe o planseta si le-am lasat sa mai dospeasca inca 30 minute.

Am prajit gogosile in ulei incins, pe o parte si pe cealalta, cat sa fie rumenite. Cam un minut e suficient pentru ambele parti ale unei gogosi. Le-am scos pe servetele ca sa se absoarba excesul de ulei. Apoi le-am trecut prin zahar pudra. Delicioase!!!

Pofta buna!

De același autor

Despre Ziarul toateBlogurile

ZTB.ro este un agregator românesc de bloguri care colectează și afișează articole din diverse domenii, oferind vizibilitate bloggerilor și o platformă centralizată pentru cititori. Articolele sunt preluate prin feed-uri RSS/Atom și direcționează traficul către blogurile originale.

Articole recente