Pentru ca micul dejun este masa cea mai importanta a zilei,
oferindu-ne suportul pentru a face fata provocarilor dijurne,
acesta trebuie sa fie hranitor, sanatos, revigorant dar si
apetisant.
Va dau o solutie care va va face duminica mai frumoasa, va va binedispune si sigur veti dori sa repetati experienta: Iaurt grecesc cu kaki si cereale integrale.
Va trebuie doar:
- iaurt grecesc scurs, cu un procent de grasimi dupa preferinta
- 1 fruct kaki
- 1 portie la apreciere de cereale integrale
Nu va ramane decat sa le combinati in proportia dorita.
Sa aveti o zi perfecta!
Va dau o solutie care va va face duminica mai frumoasa, va va binedispune si sigur veti dori sa repetati experienta: Iaurt grecesc cu kaki si cereale integrale.
Va trebuie doar:
- iaurt grecesc scurs, cu un procent de grasimi dupa preferinta
- 1 fruct kaki
- 1 portie la apreciere de cereale integrale
Nu va ramane decat sa le combinati in proportia dorita.
- Recomandare: daca fructul nu este foarte copt, preferabil este sa ii indepartati coaja.
Sa aveti o zi perfecta!
Kaki este un fruct de culoare portocalie, asemanator
ca forma rosiei, cu un gust foarte placut si cu un continut
nutritional bogat si sanatos.
Fructul Kaki este bogat in magneziu, un mineral ce
regleaza metabolismul si combate depresia si starea de oboseala. De
asemenea kaki este mai bogat in potasiu decat banana, fiind astfel
indicat chiar si in sarcina.
Kaki este bogat in vitamine ca A, vitamine din
complexul B, vitamina P si vitamina C. De asemenea kaki contine si
minerale necesare organismului, precum sodiu, potasiu, magneziu,
seleniu si cantitati mici de fier si zinc. Kaki este bogat in
carbohidrati de buna calitate si contine la fel de multi
antioxidanti ca si ceaiul verde.
Foarte bogat in betacaroten, fructul kaki este de
culoare portocaliu puternic, fiind indicat sa se consume cu tot cu
coaja. Kaki mai este bogat si in acizi organici, taninuri si
proteine.
Bogat in antioxidanti, fructul kaki contribuie in
preventia aterosclerozei, ajutand in reducerea stresului oxidativ.
De asemenea kaki este bogat in carbohidrati, nutrienti cu care se
“hraneste” muschiul inimii.
Fructul kaki face parte din alimentele alcaline,
scade aciditatea gastrica, dar si aciditatea sangelui, regland
astfel activitatile metabolismului. Fructul kaki poate fi consumat
in cantitati moderate in dieta celor care sufera de afectiuni ale
stomacului.
Fructul kaki ajuta in imbunatatirea acuitatii vizuale
prin continutul sau ridicat in vitamina A, vitamina utila celulelor
din retina pentru a interpreta mesajele luminoase. Fructul kaki
beneficii pentru sanatate si frumusete Kaki ajuta de asemenea in
preventia degenerescentei maculare si a
cataractei.
Bogat in antioxidanti ca si ceaiul verde, dar si in
vitamine si minerale, fructul kaki ajuta in cresterea imunitatii,
fiind indicat in perioadele de tranzitie ale vremii, ca primavara
si toamna. Fructul kaki ajuta in preventia bolilor de sezon si a
virozelor respiratorii.
Bogat in glucide de buna calitate, fructul kaki
stimuleaza activitatea creierului si combate
depresia.
Fiind bogat in nutrienti care refac depozitele
energetice ale organismului si stimuleaza activitatea creierului,
fructul kaki este recomandat in perioadele de suprasolictare
intelectuala, in perioadele de convalescenta, alungand starea de
oboseala si avand efecte revigorante.
Fructul kaki face parte din categoria acelor alimente
bogate in antioxidanti si nutrienti care ajuta la combaretea
stresului oxidativ, prevenind modificarile la nivelul ADN-ului
celular. De aceea nutritionistii includ acest fruct pe lista
alimentelor care previn aparitia cancerului
Bogat in nutrientii de care pielea are cea mai mare
nevoie, fructul kaki face parte din acele alimente utilizate in
cosmetica, dar si in preparatele naturiste.
Prin continutul sau in vitamine si minerale, kaki
este indicat pentru pielea uscata, arsa de soare, ridata sau cu
fermitatea pierduta. Consumati des alimente bogate in betacaroten
(fructe si legume portocalii), iar pielea se va lumina si va capata
un aspect mai tanar in foarte putin timp.
Consumat alaturi de cereale integrale si alimente
bogate in calciu, fructul kaki aduce un aport vitaminic important
pentru organism, stimuland prin consumul acestuia cresterea parului
si a unghiilor. Pentru a accelera si mai mult aceste procese, se
recomanda sa faceti masaj la radacina parului cu ulei de
ricin.
Atentionari: fructul kaki trebuie consumat cu
moderatie de catre persoanele care sufera de diabet zaharat, avand
un continut bogat in carbohidrati.
Sursa:
http://www.kudika.ro
https://www.realitatea.net
http://informatii-pretioase.ro