Ideea mea calauzitoare,este ideia fraternitatii popoarelor

Cugetarea marelui pianist si compozitor de renume mondial Bela Bartok nascut la Sannicolau Mare:„Ideea mea călăuzitoare,este ideiafraternităţii popoarelor”

Belşugul de înţelepciune, acumulat în miraculoasa memorie a locuitorilor acestei vetre străbune, numită tradiţie, prin varietăţile de formă ale culturii, concretizată în obiceiuri, datini, legende, credinţe şi neîntrecuta creaţie populară transmisă prin viu grai, din generaţie în generaţie, dovedeşte faptul, că aici a existat, permanent, un izvor nesecat de cultură, de dragoste şi credinţă.

Oamenii acestei vetre strabune, adăpându-se laacest izvor, au primit permanent imboldul de a comunica (graiul fiindfactorul cel mai important al coeziunii sociale), voinţa de a intra în contact cu realitatea atât de variată, de a şti, de a afla, de a învăţa şi dea dori integrarea î...

Despre Ziarul toateBlogurile

ZtB preia, în funcție de categoria la care sunt înscrise blogurile în catalog, articolele bloggerilor membri ai portalului toateBlogurile.ro.

Pentru ca articolele tale să fie publicate aici în mod automat, trebuie să fii membru al portalului și să ai blogul înscris.

Articole recente

Top Bloggeri

Articole Promovate