În 460 de modele de laptopuri HP a fost depistat un keylogger

img
Imaginea este preluată automat împreună cu articolul de pe IT MOLDOVA

Experții în domeniul securității IT au găsit un keylogger preinstalat pe laptopurile HP, care se află în modul de așteptare. Michael Myng a aflat despre acest software analizând codul Synaptics Touchpad, pentru a determina algoritmii de activare a iluminării de pe tastatura laptopurilor HP. Atunci expertul și a dat peste vulnerabilitatea dată.

Potrivit BBC, codul responsabil pentru înregistrarea tuturor acțiunilor cu tastatura implicit se află în modul de așteptare. Cu toate acestea, un atacator care are acces la computer poate activa funcția.

După cum au explicat reprezentanții HP, funcția a fost adăugată pentru îmbunatățirea softului Synaptics. Vulnerabilitatea poate fi găsită pe notebook-urile din seria EliteBook, ProBook, Pavilion și Envy. HP înțelege că o astfel de descoperire poate avea un impact negativ asupra încrederii consumatorilor, însă subliniază faptul că compania nu a primit acces la informațiile utilizatorilor dato

Despre Ziarul toateBlogurile

ZtB preia, în funcție de categoria la care sunt înscrise blogurile în catalog, articolele bloggerilor membri ai portalului toateBlogurile.ro.

Pentru ca articolele tale să fie publicate aici în mod automat, trebuie să fii membru al portalului și să ai blogul înscris.

Articole recente

Top Bloggeri

Articole Promovate