Intoxicatia cu ciocolata la caini

Ciocolata, atat de ravnita de noi, poate deveni o capcana mortala pentru micul nostru prieten blanos. Cand vine vorba de ciocolata, se pot intalni doua situatii destul de periculoase.

O prima situatie cand catelul din curiozitate ajunge sa consume acest produs lasat din neglijenta in locuri usor accesibile.

Din pacate, a doua situatie este mult mai frecventa si mai dramatica deoarece omul insusi ofera cainelui acest produs care ii pune viata in pericol.

Ciocolata este de fapt un produs obtinut din cacao Theobroma, avand in compozitie, dupa cum sugereaza si numele, o combinatie de cafeina si teobromina. Acestea sunt substante toxice  cu efecte grave asupra functionarii inimii, a sistemului nervos si a celui circulator al cainilor.

Care este cantitatea toxica?

Toxicitatea apare in functie de cantitatea ingerata si de concentratia teobrobinei din produs, cunoscandu-se faptul ca in ciocolata cu lapte aceasta concentratie es...

Despre Ziarul toateBlogurile

ZtB preia, în funcție de categoria la care sunt înscrise blogurile în catalog, articolele bloggerilor membri ai portalului toateBlogurile.ro.

Pentru ca articolele tale să fie publicate aici în mod automat, trebuie să fii membru al portalului și să ai blogul înscris.

Articole recente

Top Bloggeri

Articole Recomandate