Lasagne cu spanac si branza

  • Postat în Life
  • la 29-01-2012 06:16
  • 298 vizualizări
Lasagne cu spanac si branza
Imaginea este preluată automat împreună cu articolul de pe Gateste cu Hermine si Alex

O rețeta simpla , ovo lacto vegetariana , delicioasa ....hmmmmm și acum îmi mai sta gândul la ea.

Ingrediente:
- o cutie spanac congelat ( 400 gr )
se poate folosii și spanac proaspăt
-250 gr brânza cremoasa ( Philadephia sau orice brânza dulce în care adăugam smântâna)
-foi de lasagne vreo 10, depinde cate straturi vrem și cat de mare e vasul în care punem compozitia
-150 gr brânza telemea rasa
-sare, piper nucșoară

Sos Bechamel :
50 gr unt
50 gr faina
800 ml lapte
sare, piper, nucșoară
Spanacul se scoate din congelator și îl lăsam sa se dezghețe. Deoarece al meu era întreg l-am băgat în robotul de bucătărie la tocat și apoi am adăugat brânza cremoasa, sa se amestece bine , am condimentat cu sare , piper și nucșoara.
Am făcut sosul bechamel: am topit untul , am adăugat faina în ploaie și am stins repede cu lapte , amestecând continuu pentru a nu se forma cocoloașe, și condimentam cu sare piper și nucșoară.

Într-un vas de yena am pus primul rand sos bechamel , foi de lasagne ,un strat de spanac cu brânza , brânza telemea. Am repetat , pana am epuizat ingredientele, ultimul strat fiind de foi de lasagne peste care am pus sos bechamel și telemeaua rasa. Am pus la cuptorul încălzit timp de 40 de minute ( pe pachetul de foi de lasagne este specificat timpul necesar de coacere , care difera de la o marca la alta de foi ).

Am servit cu mult pofta!

De același autor

Despre ZTB.ro

ZTB.ro este un agregator românesc de bloguri care colectează și afișează articole din diverse domenii, oferind vizibilitate bloggerilor și o platformă centralizată pentru cititori. Articolele sunt preluate prin feed-uri RSS/Atom și direcționează traficul către blogurile originale.

Articole recente